Destinations


Nederlands
Change

Finland

Wilt u Finland ontdekken tegen een zacht prijsje? SAS regelt uw reis snel en voordelig. Op deze website vindt u alle nodige informatie over tijdroosters, het land zelf en nog veel meer. Voor vluchten naar Finland kunt u opteren voor SAS Go, SAS Plus. Boek vandaag nog uw voordelige vlucht naar Finland op flysas.com!

Finland, ook wel het land van de duizend meren genoemd, is gelegen tussen Rusland, Noorwegen en Zweden. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt behoort Finland niet tot de Skandinavische landen; het Skandinavische schiereiland wordt gevormd door Zweden, Noorwegen en Denemarken. Finland is gekend voor zijn sauna’s en design. Letterlijk betekent de naam – Suomi in het Fins – veenland, naar de talrijke hoogvenen die samen met de 188 000 meren het landschap vormgeven.

Van Helsinki naar Santa Claus Village

SAS heeft 2 bestemmingen in Finland: de hoofdstad Helsinki, de grootste stad van het land die met zijn miljoen inwoners een vijfde van het totale bevolkingsaantal telt, en Turku, dat naast de oudste ook één van de grootste steden van Finland is. Beide steden zijn zeer geschikt voor citytrips en hebben zowel op cultureel gebied als op gebied van design veel te bieden.

Wilt u genieten van de natuur van Finland, dan trekt u best naar het oosten van het land. Voor die reis zijn zowel de auto als de trein prima vervoersmogelijkheden. In dit deel van Finland zijn de meeste meren, waaronder het Saimaameer, gelegen.

In het noorden van Finland tenslotte ligt Lapland, dat zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. In het Finse deel van het land van de Lappen ligt Romaniemi. Hier woont de Kerstman in de Santa Claus Village. De natuur – het Noorderlicht niet in het minst – betovert zij die niet terugschrikken voor de koude in een mum van tijd.

Sauna’s, rendiersleeën en bizarre kampioenschappen

Van het huren van een rendier- of hondenslee tot uren relaxen in een sauna: tijdens uw reis naar Finland kan alles. Zelfs naar ludiek tijdsverdrijf hoeft u niet lang te zoeken. Wat dacht u van het wereldkampioenschap moerasvoetbal of een wedstrijdje laarzen werpen of vrouwen tillen? Ook ijsvissen bij winterse temperaturen behoort tot de vele mogelijkheden.

Bent u klaar voor het avontuur? Boek dan vandaag nog uw vlucht naar Finland bij SAS Scandinavian Airlines en geniet van onze voordelige prijzen!

Boek uw vlucht

Outward
Return
 
Scandinavian Airlines © 2017 | Travel conditions | Site map | Agent sales info | About SAS | Contact | Feedback
Star Alliance